Bezinka Podzim 2010

12.09.2010 21:34

Fanynkny se ještě nestihly ani vzpamatovat z plácnutí si s Pilníkem na Joyridu a my už zase jedeme na dálnici směr Bezinka Podzim 2010, kde je každoročně výborná FMX exhibice! Letošní rok je to opravdu nabité. Na pozvánkách stojí tato jména: Libor Podmol, Petr Pilát, Zdeněk Fusek, Ondřej Záruba, Aleš Liemann, Zbyněk Kobián a Máťa Česák. Oficiálně byli ještě pozvaní Martin Koreň a Péťa Kuchař, ale první se omluvil kvůli pracovním povinnostem a druhý bohužel kvůli zrdavotním potížím.

Na místě se celá „rodina“ sešla po desáté hodině, kdy už měli Zbynďa s Máťou odjeté závody v motokrosu. Dnes totiž nejde jen o skákán,í ale i o ježdění. Vrcholem a důvodem pořádání dnešní akce je hlavně závod cross country. Kromě toho je k vidění několik dalších závodů: junior riders, elite a závod dvojic. Kluci mají první show naplánovaou až na půl třetí a tak je dostatek času probrat vzájemně všechny zážitky, postavit a skontrolovat rampy a dopady a samozřejmě jít očíhnout bílý stan s jídlem.

Celkem nenápadně a pomalu se řadící „dav“ před zábranami u FMX začíná naznačovat, že jde do ostrého a čas začátku prvního FMX vstupu se nám blíží. Divaci jsou natěšení, pan Kučera, coby moderátor celého dne předává slovo Péťovi Bláhovi, nejzasvěcenějšímu speakrerovi freestyle motocrossu a ten nás a ridery může uvítat. První přivítá prcky Zbynďu s Máťou. Tyhle dva zabijáky jsme měli možnost vidět před pár hodinami trénovat a Zbynďa přihlížejícím předvedl nově naučeného JackHammera a u auta se mi ještě pochlubil videem, kde dělá parádní Superman SG. Další se na scéně objevuje Aleš Liemann, který je naštěstí už celkem dlouho bez žádného zranění, za ním repesentant „tichého“ Hluku, Zdenda Fusek, pak vyjede z brány Ondra Záruba se slečnou na sedadle a nakonec ti nejlepší. Holky skandují a tiše závidí slečně, co se veze s Pilníkem na motorce, hned na to následuje malinkatý Mouka, který na důkaz své „výšky“ dokonce musí slézt z motorky. Všichni kluci jsou tedy vpuštěni do arény a po krátkém zahřátí strojů už celí smyslů zbavení najíždějí jeden za druhým na rampy. Diváci se vcelku i nechají vyhecovat k slušné atmosféře, která kluky povzbudí natolik, že tam Pilník s Liborem začínají posílat backflipy a po čase i komba do nich, Čertisko samozřejmě své pověstné cliffhangery, Zdenda vytahuje neuvěřitelně gymasticky snad všechno co umí a Aleš se snaží i přes svůj blok ze zranění předvést to nejlepší. První show je u konce, kluci přejíždějí do „depa“, kde na ně již čekají fanynky se žádostmi o podpisy na různá místa těla. Z různých koutů jsou slyšet výkřiky jako: „Tenhle prst! Toho se dotkl!!“ „Panebože! On se převlíká!“ „Já jsem s ním mluvila, to není možný!!“ A jaké je najednou udivění, když ti dva nejobletovanější odběhnou vyhlásit výsledky junior závodů. Po nás ani po rodičích a kamarádech jezdců nikdo podpisy nechce a tak musíme všichni čekat, než se hvězdy vrátí. Holky se těší na podpis a setkání, my zase na pořádný oběd. Ten je nám naštěstí dopřán a program oznamuje, že do půl osmé si můžeme dělat, co je nám libo. My tedy konečně můžeme předat Káti její speciální dietní narozeninový dort a popřát jí všechno nejlepší. Máťa, Čert a Zbynďa měří své síly na pitbiku na dětské dráze. V tomhle závodě vítězí Máťa, za ním Zbynďa a Ondra. Ostatní si dávají opalovačku a diskusní kroužek na louce. Mezitím byl odstartován závod dvojic na tři hodiny. Prostě v tuhle chvíli panuje parádní odpoledne na Kamýku. Ideální dovolená, jak řekl Petr.

Slunce začíná zapadat a příroda nám tedy oznamuje: „Běžte se připravit, zachvíli budete skákat a fotit.“ Malý Zbynďa nám v průběhu odpoledně domluvil parádní místo na vysokozdvižné plošině. A tak tu stojíme a čekáme, než příjde pán z obsluhy nás vyvézt do úctyhodné výšky, dobrých 20 metrů. Světelné podmínky nejsou zrovna ideální, protože minuty od západnu slunce za poslední kopec ubíhají rychle a je čím dál tím větší tma. Jelikož je na půl desátou slibovaná vrcholná show za umělého osvětlení pan Kučera oznamuje do mikrofonu, že teď se jedná jen o takový trenink na večer. Bohužel podle toho vypadá i počet diváků, kteří ani zdaleka netuší, že v noci nejpíš nic nebude kvůli vlkosti trávy. I přes to všechno kluci předvedou pěknou show. Úhel focení shora byl přinejmenším zajímavý, ovšem na kvalitě fotek se podepsalo světlo. Věřím, že za sluníčka by z toho lezly opravdu vydařené kousky.

Po show následuje stejný scénář jako odpoledně, podpisovka, večeře, čekání, které je nyní obohaceno otázkou všech: Budeme nebo nebudeme skákat. Tráva začíná vlhnout a klouzat. Rtuť teploměru šla také pořádně dolů a tak se každý zahřívá jak může. My zkoušíme různé společenské tance, Pilník hraje na babu s bráchou Máťi, po chvíli se k nim přidá i Čert, který se rozhodne do hry zapojit i mě. Ovšem já chytám parádní smyk, který následuje naprosto výstavním pádem. Jsem velmi ráda, že mohu všechny přihlížející skvěle pobavit:)

Osvětlení je připraveno, diváků se sešla také spousta, jen příroda nás asi zradí. I přesto se všichni obléknou a nastartují stroje. Objedou několik koleček. Pilník s Moukou zkusí polet, ale oba vrtí hlavou, že už je moc mokro a riskovat zdraví kvůli tomu nebudou. Všichni jsou zklamaní a někteří možná nevěří, ale když Moukovi ukouzne přední kolo při malém skoku a skončí v zábranách pochopí nemožnost show opravdu všichni. Všichni se tedy alespoň společně podíváme na ohňostroj, který se pořadatelům opravdu povedl a můžeme směřovat směrem k domovům.

Dnešní den si opravdu všichni užili dle svého, počasí nám přálo hlavně přes den, nepršelo a nic, kromě večerní show se rušit nemuselo. Sanitka také nezasahovala, takže celá akce na Kamýku u Litoměřic může být zhodnocena velice kladně a s nadšením očekávána i příští rok.

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek