Horsefeathers FMX Jam - Praha

02.08.2010 15:18

Středa. 28.7.2010. Freestyle Park Modřany Praha. První FMX akce, na které jsem podruhé. Nejspíš to je natolik dojemné, že i obloze se chce brečet. "Jemný letní vánek" jí do toho přifukuje takovým způsobem, že ve výšce, kde se skáčou triky jeho intenzita chvílemi připomíná hurikán. Ideální letní počasí na FMX. Od 14 hodin byly plánovány treninky. Počasí ale dovolilo malinko polítat až kolem 4 hodiny. Diváků se za tu dobu sešla celá louka a přidružené okolí, ovšem nikoho jsem nepotkala se znuděným, či dokonce naštvaným výrazem. Však o zábavu kolem se starali "Monsteráci" u Monster Energy baru, stánky Horsefeathers, Electric a Nutcase nebo stan seznam.cz s internetem. Přijela sem i partička na kolech "RUNBIKES", což je takový hybrid BMX/MTB. První záběr do pedálů a pro méně zkušené znamená okamžitý pád na záda.:)

Tentokrát se nás sešla celkem velká parta s foťáky. V jednu chvíli se jich v našem "základním táboře" mohlo sejít dobrých sedm. Případný zloděj by pak nemusel do konce života krást:).

A stejně jako ostatní, ať už diváci, či fotografové jsme se po menší symbolické "spršce" shora dočkali umírnění větru. Naštěstí. Na rampu se odvážili všichni rideři, za což jim patří obrovský respekt. Pochopitelně, že se jelo na jistotu. Teď ještě více, než na ostatních exibicích. Nejsme přeci na X-Games;). A tak zraky všech okouzlili flipující Pilník, whipující a pořádající Marťa Koreň, jackhammerující Čert, blbnoucí Mouka a (bohužel) nedotahující Bilko. Svými výkony brali dech pod zamračeným pražským nebem i rideři s jinými než českými pasy, jako třeba Massimo Bianconcini, Busty Wolter, Nick Franklin a další. Protože byly postaveny 2 landingy vedle sebe, kluci si užili i double. Asi nejzapamatovatelnější double tvořil Ondra Záruba s Radkem Bílkem. Speaker je při vyhlášení nazval "FMX twins" protože ve vzduchu opravdu tak vypadali. Jen škoda, že Radkovi nevyšel jeho nápad s Pilníkem - Cordova vs. Cordova flip. Alespoň jedna fotka by mohla být povedená. Na fotky si stěžovali snad opravdu všichni. Ale i když ti nahoře nám vůbec nepřáli, my jsme si stejně dokázali vytvořit parádní atmosféru plnou obdivuhodných výkonů jak od riderů, tak od diváků. Snad 6. ročník bude slunečný:)

korektura: Pavel Mikeska

Kompletní galerie:

michelle4639.rajce.idnes.cz/Horsefeathers_FMX_Jam_2010/