Monster Energy Devil's Jam - Valmez

11.07.2010 23:16

  Pffff, dva měsíce, to je taková doba“ povídaly jsme si vlastně skoro včera. A dneska vystupujeme na druhé straně světa, ve Val-Mezu, kde právě dnes pořádá Ondra Záruba první jam prázdnin s názvem: Monster Energy Devil´s Jam.

Na místo dorážíme společně se slečnami z Ostravy a naším věrným řidičem Jirkou Zaňátem kolem jedné hodiny. Z diváků dorážíme mezi prvními. Naše první cesta hned po vsupu do Hell´s parku směřuje ke stolům u baru, ze kterých si uděláme provizorní zázemí, vyndáme foťáky a jdeme oblédnout okolí. Holky Lucka s Verčou nám celou dobu ochotně hlídaly naše statisícové batohy.:).

Chvíli před druhou odpolední se speaker chytil mikrofonu a žačal komentovat rozjížďky bajkerů, kteří trénovali na svojí exhibici. A přesně druhou hodinou odstartoval výbuchem 50ROCKS loga Čertův Jam. Jelo se dohromady ve třech séricích v pořadí: FMX-PITBIKE-BIKE a kluci postupem času předváděli víc a víc ze svých trick listů.

Fotilo se parádně. Nebe bez jediného mráčku, krásně modré, takže foťák ostřil vždy tam kam měl, zbývalo pouze stíhat zmáčknout spoušť v ten správný okamžik. To se mi v první jízdě nepodařilo bohužel ani jednou. Nadávala jsem chvíli na sebe, pak na svůj foťák a v závěru jsem vinu svedla i na kluky, kteří podle mě ty triky sázeli moc rychle. Ono to ale všechno bylo v mých rukou. Lidé stojící kolem, mnohdy nechápající ani provedení triku Death sailor, po mě někdy hodili dosti pohrdavý výraz. No, nicméně v druhém jamu už ruce začaly malinko poslouchat a nálada byla hned lepší. Jako vždy jsem pobíhala po celé délce, abych fotky vychytala ze všech možných úhlů, což ve výsledku ale moc vidět není. :-)

Mezitím přijela všemi očekávaná Mostrer auta, otevřela své kufry a začala rozdávat Monstery, které v 35 stupňovém vedru přišly více než vhod.

Třetí a zároveň poslední jízda byla udělaná formou soutěže a každý z riderů dostal prostor odjet si jízdu svých 4 skoků. První vyjel Radek Bílek, speaker mu ohlásil poslední skok, ale Radka to chytlo a všem ještě chtěl předvést své? Tsunami a tak odjel o něco více skoků, než bylo původně v plánu. Radkova scénáře se chytli i všichni ostatní a jízdu si jeli tak dlouho, dokud je bavila. Přeci jen, nebyli jsme na mistrovství světa, ale na jamu pro pobavení jak diváků, tak kluků. Třetí místo si vyjel domácí Ondra Záruba, na druhém místě předvedl kulturistickou show Tomáš Lyšáček a první zajel Libor Podmol. Ceny přebrali od velkého Čerta, speaker ohlásil konec jamu a začátek autogramiády pro přítomné fanoušky. Před VIP zónou se hned vytvořila obrovská fronta, kluci zasedli ke stolkům a ochotně se všem podepsali nebo se s nimi vyfotili:)

Když bylo dopodpisováno a dofoceno, tak se někteří vydali směrem k domovům a ti další směrem ke svým ubikacím, chystat se na afterparty, která se dnes konala v klubu uprostřed sídliště, který mělo pár lidí, včetně mě s Katkou, problém najít. Nicméně vchod jsme našli, v brzkých ranních hodinách i východ a tento den a noc můžeme zapsat mezi ty povedené.

Závěrem musím pochválit speakera, protože bylo příjemné po dlouhé době slyšet odbornější komentáře než: „To byl velkolepý trik!“ a podobně ve stylu Leoše Mareše:) A pochvala také patří oběma Čertům za povedenou organizaci, bez sebemenšího viditelného problému. Bylo to fajn;)

michelle4639.rajce.idnes.cz/Devils_Jam_3.7.2010/ ◄ Kompletní galerie