Moster Energy FMX Jam Hustopeče - 28.8.2010

31.08.2010 10:13

 Uplynul přesně týden od Pilníka a já s Káťou už zase vyrážíme na parádní FMX akci. Tentokrát za Kuchtou do Hustopečí. Nebe nad prahou bylo zatažené a tolik odvahy, abych psala na moravu o informaci o počasí jsem neměla. Prostě sednout do auta a jet. Když freestyle, tak freestyle. Na Vysočině se na nás usmálo sluníčko, smálo se až do Brna a pak udělalo "čau" a zmizelo. V Hustopečích u onoho oranžového "KTM" penzionu, kde jsme měly spát to pořádně foukalo. Jen jsme vznesly větu: "Přestaň!" a šly se ubytovat. Do plánovaného začátku jamu zbývala hromada času, kterou jsme využily nákupem snídaně v podobě tradičních moravských gumových rohlíků v Penny a menší decentní párty na pokoji.:) Chvíli po druhé hodině jsme sbalili foťáky a vyrazily směr Krajcák. Osud zřejmě vědět, kolik se toho po městě ještě v noci naŤapkáme a tak nám do cesty přihrál Adama z Nového Jičína s přítelkyní a hlavně autem:) 

Po přijezdu na Krajcák ještě stále "decentně" foukalo, ale kromě toho byly v povzdálí slyšet i létající stroje. Kluci trošku poskakovali, prali se s větrem a pomalu i deštěm, diváci přicházeli a začali očekávat třetí hodinu. Ta padla, speaker ohlásil odložení kvůli nepřízni počasí, takže trenink dále pokračoval. V něm bohužel přelítl tsunami Tomáš Lysáček, kterému se naštěstí nic nestalo, ale po zbytek jamu už byl vyřazen ze hry. Létání pro tento den vzdal také Aleš Liemann, ale tím škrty ve "startovní listině" skončily. I malý Máťa se odhodlat provětrat svoji pětaosmdesátku. 

Po menší spršce, která naštěstí nijak neupravila povrch trati e konečně mohl oficiálně odstartovat jam. Kromě již zmíněných "odpadlíků" se představila skoro celá domácí špička v podání Libor Podmol, Ondra Záruba, Radek Bílek, Zdenda Fusek, Petr Minařík, Máťa Česák, nováček v FMX Fratna Máca, na pitbike Tomáš Bárta a Bian David. Českou výpravu doplňovala i zahraniční trojka Bart Oglaza, Braňo Nikš a Peter Hujber. Jam byl rozdělen do několika závodů - Best Run, zde si odvážel trofej Mouka, ze závodu speed&style se radoval zase Čert. K večeru se počasí vybralo, obloha se roztrhala a to dovolilo pár zkušeným polítat na Kuchtově lahůdce: 30m rampě. Čert tu protahoval Jackhammery a Mouka taky předvedl pár parádiček divákům. Mezi jednotlivými FMX vstupy jsme mohli také obdivovat umění kluků na kolech a pitbajkách:) Po dvou a půlhodinové smršti freestylu se celá parta sjela na kopci, byly předány ceny a následovala individuální zábava. Tu třeba využili idolové dne Ráďa, Mouka, Braňo a Ferry na quarter pipe, když svoje umění několik minut předváděli před hlasitě ječícím dívčím fanclubem, který by svou hlasitostí strčil do kapsy slečny obdivující ve své době Beatles:)) Když kluky rychle získaná sláva na motorkách omrzela, zajeli do "depa", vytáhli fixy a plakáty, nasadily úsměvy a pokračovali "méně" náročnou úlohou celebrit - podpisy a focení:)  Když každý dostál toho, čeho chtěl a Krajcák se vyprázdnil šli ti největší FMX závisláci ještě polítat na kopec. Radek, Libor a Máťa si zaskákali, pár kluků na kolech pojezdilo, Bártík s Lajmánkem vytáhli boby a i bez sněhu si užili první letošní zimní radovánky. 

Nad Houstonem se pomalu začalo smrákat a to pro všechny znamenalo jediné - přesun kousek do údolí na Praděda fest, kde probíhala afterparty. Její průběh byl čistě individuální a myslím, že si den každý užil jak se mu zlíbilo:-) Bohužel Kuchta se nám po nemoci ještě stále neukázal na své "štyrypade", na to si budeme muset ještě pár dní počkat, ale jemu patří největší dík, z to jak se o nás všecky pěkně staral a jak nám to celé zorganizoval:))

 

Plus další články a fotky můžete najít na fmx.xz, motolevel.cz a moto-racing.cz

 

Komentáře: Moster Energy FMX Jam Hustopeče - 28.8.2010

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek