Pilníkovo páté pozdní (od)poledne - 21.8.2010 Čerčany

23.08.2010 23:58

 Sedím obklopená počítači a zatímco se na různé servery nahrávají megabyty fotek já si alespoň najdu chviličku sespat pár řádků o Pilníkovo pozdní sobotě. Všichni to psali. A ani já nevynechám frázi: „Jak jen to ten Petr má nahoře zařízené, že mu vždy vyjde počasí.“ Sraz naší výpravy v čele s Honzou Č. byl plánován v centru Prahy chvíli po jedné odpolední. A protože šetříme za dálniční známky zvolíme cestu přes skrze malebné středočeské vísky:) Na místě už to pořádně žije. Hudba v podobě současných rádiovek hraje na celé Čerčany a kluci pomalinku pobíhají kolem svých dvoutaktních lásek. Fronta na pivo a limonádu se také stále prodlužuje a hodiny oznamují blížící se třetí odpolední – začátek celé akce. Petr B., coby speaker vybíhá na landing a všechny přítomné čerčanské, benešovské, vlašimské a další vítá na pátém ročníku odpoledne. Pilník také prohodí pár vět a to už jsou z povzdálí slyšet startující stroje. Kluci objedou pár koleček na zahřátí kolem diváků a jde se na show. Díky již zmíněnému počasí a bezvětří mohou kluci v sestavě: Petr Pilát, Radek Bílek, Tomáš Lysáček, Zdeněk Fusek a čerčanský FMX junior Zbyněk Kobián předvádět přesně ty triky, které dávají nejvíc. Velmi mě přakvapily Tomášovo „gymnasticky“ protahované tsunami. Jinak Pilník zabíjel svými backflipovými kombinacemi jako vždy...a dokonce divákům předvedl dvakrát TP Trip. Když někteří viděli během první session Pilníka náhle bez motorky, možná se trošku zalekli, ale speaker je hned uklidnil, že jde jen o drobný defekt předního kola a Pilník senior už problém řeší. Abychom nepřišli i o jeho show, dal si Petr po opravě i svoje krátké sólo a sklízel ovace. Chvíle, kdy jezdci odpočívali naplňoval bohatý doprovodný program v podobě nejrůznějších soutěží pro děti, či exhibice „Flyiong Boys“ nebo ukázka thai boxu. Ve druhé FMX show se v polovině ze vzduchu „vytatil“ malý Zbyněk a bylo ho vidět pouze popojíždět kolem. Hlásilo se nějáké překvapení. Někteří možná tušili. Ale většina jen nevěřícně koukala, když náhle na landingem se objevil Zbynďa hlavou dolů i s motorkou a dotáčel na čisto backflip do foampitu. Ve 13letech!!! Good job! Všichni nadšeně tleskali a za zbyňkem vyjel Radek, který si nadšeně zahrál na rozhodčího boxu a „Kobisovi“ vítězně zvedl ruku. Pak už následovalo jen rozloučení od pořádajícího Pilníka. Vyhlášení soutěží a tomboly a autogramiáda, kde měl každý získat autogram či fotečku se svým idolem – ano, opět byla největší fronta u Pilníka. A cesta domů, či na jakoukoli organizovanou či neorganizovanou after party.:)

A doufám, že se příští týden zase všichni sejdeme na Krajcáku u Kuchty..snad to má nahoře také tak dobře „podplacené“ jako Pilník:))

A nesmím zapomenou na odkazy s fotkama:)

články s fotkama: fmx.cz/index.php?typ=&akce=detail&id=413&strana=0&galerie=0 - výborný a odborný report by Petr Bláha:)

www.motolevel.com/fotogalerie-541-pilnikovo-pozdni-odpoledne-vol-5-pohledem-michelle-egli - DOPORUČUJU PŘEČÍST!! .článek s upravou od Lucy Havlíčkové:))