Sportlife Brno 2010

12.10.2010 10:20

Obecně platí, že všechny cesty vedou do Říma. Ovšem pro první říjnový víkend tomu bylo jinak. To cesta všech milovníků dvoukolých sportů vedla do Brna na právě probíhající výstavu BikeBrno. 
Pavilon D brněnského výstaviště patřil celé tři dny freestyle BMX a MTB a hlavně freestyle motokrosové exhibici v podání Petra Kuchaře a jeho party. V sobotu se divákům a nám fotografům představili kromě Kuchty Matěj Česák, Radek Bílek a Ferry Máca. V neděli Bilka a Ferryho vystřídali Tomáš Lysáček, Petr Minařík a Zdeněk Fusek. Po celý víkend jsme mohli sledovat takové menší střídání stráží. Kuchta se konečně posadil za řidítka, Čert si kvůli zranění z minulého týdne okusil jen roli fotografa a Fůsa si v neděli pořádně zafandil jako pořádný divák.
Asi největším překvapením pro všechny byl tedy „skákající“ Kuchta. Jeho monstrózní whipy a zvuk 450tky chyběl kažýdému téměř čtyry měsíce.O to více se nechal v sobotu vyhecovat k backflipu..Radost v žádném případě neskrýval, na jeho tváři vykouzlil takový úsměv, jak když malé dítko dostane svoji první hračku.
Pozadu samozřejmě nechtěli zůstat ani další pozvaní jezdci. Bilko posílal protáhnuté seatgraby, tsunami a nově naučený rocksolid. Další slušné seatgraby jsme mohli vidět i od Ferryho, který mimo to ukázal divákům i sadu whipů blížící se Kuchtovým kvalitám. Nesmíme zapomenout ani na nemladšího draka všech fmx draků, a to Máťu. Na něm můžeme exhibici co exhibici vidět velké pokroky v jeho perfektně načaté kariéře.
Po první sobotní show si potlesk kluci vyskákali nejen od diváků ,ale i od české BMX elity, která čekala na finále svého závodu. To probíhalo právě mezi dvěma FMX exhibicemi dne a z tohoto klání si první místo odnesl Michal Berry Beran. Druhá show začala vzájemným profackováním se Ferryho a Bilka. Pavilon D se zaplnil o něco více než při první, atmosféra byla tedy o kapku lepší. To vyhecovalo Kuchtu k několika dalším backflipům a whipům a ostatní kluky taktéž k parádním výkonům. Po jejím skončení si všichni kluci uklidi své “serepetičky“ a motorky, odvezli je do aut, pár „odvážlivcům“, kteří si přišli do improvizovaného depa pro autogram, rozdali pár podpisů a odebrali se ke svým domovům nabrat síly na další den. 
Kdo se přišel na FMX podívat i v neděli, alespoň trochu tušil, co se dělo v Hluku a viděl Fuska s Lysáčkem na kroskách určitě nemohl věřit svým očím. Ve 12 hodin se společně s Kuchtou, Máťou a Petrem Minaříkem rozjeli na rampy a předvedli až neuvěřitelnou show. Tomáš obrátil dokonce i několik flipů a všechny naštěstí dotočil. Neděle byla věnována závodu MTB a jeho finále odstartovalo ihned po ztichnutí krosových strojů. Ve 14 hodin následovala další dávka FMX, ale na tu se už Fůsa převlikl a převtělil do role diváka a věrného fanouška Tomáše. Výborně ho povzbuzoval, stejně jako ostatní kluky, všichni si s ním pláci, Kuchta dokonce nohou. Takovýchto fanoušků by FMX určitě uvítalo víc:)

Kluci dolítali a dobékali, poslali z landingu pozdravy a díky divákům na balkony, následovalo vyhlášení MTB závodu a všichni se mohli vydat směr domov, protože tímto okamžikem skončil další z povedených ročníků Sportlife Brno a nabitým dobrovodným programem o který se postaralo spousta vyborných kolistů a krosařů!